Hyckleri?

Är det skillnad på att "toffla" och att toffla? 
Ja, det är ett uttryck jag använder mig av ofta, inte på så sätt att jag anklagar alla för att vara "tofflor", utan på så sätt att jag helt enkelt inte vill vara den som gör det, än mindre den som blir tofflad.
 
Men häromdagen skulle jag äta med min bästa vän och min karl (oooh, first official) och jag kom lite senare än dem. Varpå min bästa vän (som jag flertalet gånger anklagat för att vara en toffel) utbrister att jag är en hycklare som själv är vad hon skulle kalla "toffel". 
 
Vart går egentligen gränsen? Självklart är det väl upp till var och en att bestämma vart ens egna gräns går och vad man vill göra för sin partner, men ni förstår vad jag menar.
 
Jag menar inte att jag tycker det är fel att vara sådär superputtinuttigulliga mot varandra. Dock är det väl jävligt oskönt med människor som ska äta upp varandra offentligt? Och sen kommer jag förevigt vara en aktiv motarbetare av:
"Du är så söt"
"Nej DU är söt" 
"Men NEJ, du är sötare"
"DU är sötast"-bråk.
Det finns nämligen få saker som får mig att må så illa som då. 

Men igen - det är inte mitt problem. Och jag kan ju bara gå därifrån. Jag menar bara att ni kommer aldrig hitta mig i ett seriöst sådant "gräl". 
 
Ska vi dock komma till någon sorts poäng här, så kan vi väl alla enas om att: Om du inte planerar på att gifta dig med den här människan inom en snar framtid - så BÖR dina vänner alltid komma i första hand?
 
Jaja, jag vet: "Men hen är min bästa vän också!". 
Javisst, supergulligt. Verkligen. Det är så det ska vara och jag är glad för er skull osv. 

Men på riktigt? Om du tänker skaffa en partner, och därmed klippa av allt vad band till omvärlden och vänner heter, så kommer iallafall inte jag vara den som hör av mig och tjatar på dig.
För vännerna är väl ändå de som kommer sitta kvar och torka dina tårar, dela dina tårar, skratta med dig, skratta år dig, krama om dig och dylikt, när ditt förhållande antingen tagit slut, utvecklats till något mer (giftermål, barn eller sådant), när du gjort bort dig, när du bara är så överrumplande lycklig för att du mår så bra med den här människan.
 
MAN FÅR INTE negligera sina vänner. För en person kan räcka långt, men vad händer sen?
 
Kan hen dock fungera som extra tjejkompis i gänget, så är det ju en fördel. Hen är då en såkallad "Keeper"