Coffee weekend

Spenderar helgen här hemma i dalen innan vi ger oss ut på en 1.5 vecka lång "tour", som inte alls är en tour. 
(Vi åker till Trysil och sedan till Duved. Med en mellanlandning hemma.) 
 

Hur som helst börjar denna dagen långsamt, precis som helger måste få göra ibland. 
Så eftersom att jag är bäst i världen och lider av en mindre dos OCD så får jag vara den som springer runt och diskar, lagar mat och plockar undan. Inte alls något jag uppskattar, men de andra är ju inte direkt frivilliga. 
 
Well well, nu ska jag servera kaffe till bror och Axel och sedan bosätta mig i soffan med Gossip Girl. Som det ska vara. 
 

El friendina

Spenderade morgonen i sängen med datorn, plugg och lite gossip girl.
Sedan tog jag mig upp och lyckades dra mig till skolan för en engelskalektion. Väldigt trevligt you see!
 
Efter den där enda lilla lektionen så hade jag lunch och därefter träning.
Dagens träning bestod av tunnelträning (starter) och sedan mjölksyraträning för de små (Läs: starka) benen. 
Sjukt jobbigt, speciellt när man kör med Clara som är en liten jävel när det gäller att köra skiten ur sig.
 
Denna veckan hade vi en liten stand-in-tränare. I form av Sandra Hultgren. (Google her, hon är ball som fan) 
Hon är en gammal elev och gick i 4:an när jag började 1:an här. Som alltid haft koll på oss "ungar" att vi gjort rätt och inte lyft sönder oss. Haha, jag är väl henne evigt tacksam för det!
 
Sen när jag avslutat mördarpasset så slängde jag mig i duschen och gjorde mig presentabel igen, så att jag kunde leta upp Vendela och dra till henne.
Väl där blev jag bjuden på potatisbullar och lingonsylt ("Jag har nog ingen vegmat hemma, men gillar du potatisbullar?") (Och sedan fick hon panik när hon inte hittade dem i frysen.) (Det löste sig ändå, för jag har mästersyn och såg dem.) 
Efter det så tinade flickan lusseklumpar, vilket var lussebullar i form av en klump, utan russin och med mandelmassa i. Fabulös grej alltså. (+ kaffekakor och pepparkaksdeg.) 
 
Och en jäkla massa tjat också, såklart. Tror vi pratade om ingenting viktigt från att vi lämnade skolan tills att jag gick, vid halv åtta. 
 
Imorgon ska jag dra mig och brorsan hem mot dalen i "Pemil" som lillsyrran döpt vår volvo till. Haha.
Axel kommer dit också. Det ska bli sååååååååååå braaaaaaaa.
 

Hamrafjället

Här är några bilder från lägret i hamra, jag låter dem tala för sig själva. Ni får även se lite av vad vi i utvecklingslaget fick första kvällen. (Tro mig! Det var rena julafton!) 
Vi fick ryggskydd, jackor, handskar, brallor, tröja, mössa, hjälm, goggles, buff och vattenflaska och gud vet allt. Fanstastisk grej. Och ett SLAO-kort också. Vilket ger oss gratis liftkort på alla sveriges skidorter.

 

Tänndalen

Nu sitter jag i Hamra, ensam, för en gångs skull. På läger blir det sällan någon ensamtid.
Och det behöver jag. Få tänka lite. Annars kollapsar jag liksom. Haha.
 
Well well, imorgon är sista dagen med träning med utvecklingslaget, sedan blir vi kvar lördag och söndag med resterande av torsbygänget. Så jag och Alex tar vårat pick och pack och flyttar in två stugor bort. Det blir nice tror jag!
 
Så, i tisdags, började vi med startträning på förmiddagen och sedan GS på eftermiddagen. Det var kul men gick inte riktigt som jag ville. Som fys gick vi upp för hela backen och sedan fick vi vara kvar och bygga lite i starten. Det kan jag säga var kallt och mörkt. 

Igår gjorde vi ungefär detsamma under träningen. Himla kul faktiskt, gick inte världsbäst men jag harvade på. Det kan inte alltid gå toppenbra. Sedan tog vi en löptur på 40 min med högt tempo och jag fick ha "utvecklingssamtal" med coach Tommy. Väldigt bra grej, för det gav mycket klarhet i allting och med mina mål och dylikt.

Idag
körde vi starter, sedan GS, sedan starter igen och sedan en slags "Skicross", en SX-start och sedan GS resten av åket. Två och två givetvis. Vilket var väldigt, väldigt roligt! Det gick även lite uppåt idag, vilket kändes bra. 
 
Nu ska jag försöka plugga lite om dödsstraff (woah, det är ju inget man diskuterat i skolan förr eller så....). Tur att det är lite intressant iallafall!
Såhär nöjda var vi i tisdags när vi äntligen fick stå på snö i Sverige! 

Getting my ass to Tänndalen

På måndag ska vi flickor i utvecklingslaget dra våra rumpor till Tänndalen (Mer precist HAMRA).
Det ska bli himla trevligt! Ska bli kul att träna med laget och så var det ju ändå två veckor sedan vi stod på snö.
 
Hamra i sin tur kan ju vara det mysigaste stället i hela världen, förutom det faktum att det är lika kallt där som i Sibirien. 
Men nu har ju vi fått våra nya jackor från Swedemount, (de är enorma), så vi ska nog inte frysa ihjäl, hoppas vi.
 
Det som är ännu roligare är att istället för att vårat läger tar slut på fredag, så kommer resten av SX'arna från skolan upp på onsdag eller torsdag, och stannar tills på söndag. Under styret av gamla landslagslegenden Lars Lewén.
Ska nog bli bra tror jag.
 
Annars så har man ju köttat på med träningen, denna veckan har vi tränat med skidskyttetränarna, det var tufft, men kul!
Idag avverkade jag två pass på gymmet efter Öppet hus i skolan. (Där vi förövrigt hade fiskedamm hos elevkåren, med riktig fisk, och godis.) (Rektorn och IT-killen fick fisk.) (Det uppskattades nog.)
 
Är härligt mör och trött nu, ska nog bara krypa ner framför en film när jag tryckt i mig lite mat. Good times.
 
// On monday are we four Girls in the developement team are going to drag our asses to Tänndalen (Hamra).
It will be so much fun! It will be fun to train with the team and to get back on snow.
 
Hamra is by the way one of the coziest places in the World, except for the fact that it is just as Cold there as in Sibiria.
But we have gotten our new down jackets from Swedemount, (they are huge), so we will probably not freeze to Death, hopefully.
 
What's more fun is, that instead of our camp ending on friday, the rest of the skicrossers from our school will join us on wednesday or thursday, and stays until sunday. Under the lead of the old national team legend Lars Lewén.
I Think it will be great!
 
Other than that, I have been working out a lot. We have been training with the biathlon coaches, it was hard, but fun!
Today I made it through two workouts at the gym after we had "Open House" at school. (Where we by the way had a "fish pond" at Stjernekåren. With real fish, and candy.) (The principal and IT-guy got fish.) (I Think they liked it.)
 
I am nicely tired now and will probably just crawl down in the sofa in front of a Movie, as soon as I have eaten a bit. Good times.

Why sleep

Blivit lite väl pikad av diverse människor om bloggen. Visst, I get it, det är för dåligt uppdaterat.
Jag har varit på läger i Juvasshytta i Norge i två veckor, sedan kom vi hem och jag har helt enkelt inte riktigt varit intresserad av att blogga. Skolan har i princip bajsat uppgifter och stress på mig. (Vilket jag finner väldigt osanitärt och otrevligt.) 
 
Annars så, imorgon åker jag med Emma till Mora och ska hänga där i helgen, det blir trevligt det! 
 
Nu har jag inget mer att skriva, jag är trött som tusan och vill bara krypa ner i sängen. Så det tänker jag göra. 
 
 
Måste också få in världens snyggaste Vendela här, då hon hängde ut min mensvärk i sin blogg igår/idag. 
Jag ber för dig och att du slipper mensvärk. ♥
 
 
 
Visa fler inlägg